Välkommen till vår hemsida

Du som vill bli medlem information om hur du anmäler dig.

Här kommer nyårsinformation från Skålleruds fiber.

Helgdagarna är över och nu har arbetet med fiberdragningen kommit igång igen. Tegab arbetar med projektering och grävning ute på Spången, för att komma fram till Köpmannebro och vår anslutning till telestationen där. Vi hoppas att detta ska kunna vara klart under februari.

Tegab grävde klart fram till Örs fibernät under december. Tyvärr fick vi sedan ett negativt besked från Scanova, de som ska leverera vår uppkoppling, då de meddelade att de måste bygga ut kapaciteten, för att få med Skålleruds Fibers 700 anslutningar via Örs Fiber. Den utbyggnaden kan inte bli klar förrän i april.

Telias abonnenter, som är uppkopplade mot Köpmannebros och Ingribyns telestationer, har fått information om att deras telefonstationer stängs ner i juni 2019. Skålleruds fiber räknar med att kunna erbjuda fiberuppkoppling innan dess. Är ni Teliakunder, så flyttas era abonnemang över till Triple Play automatiskt om ni valt det alternativet hos oss. Uppkopplingen mot vårt fibernät kan ske senare för någon/några medlemmar i Köpmannebro, där vi är beroende av samförläggning med Vattenfall.

Tegab har grävt 4 km i december. De har arbetat:

• färdigt längs Idalavägen i Bränna
  • nästan färdigt ute på Ryr
  • klart utmed Ransbergsvägen fram till Köpmannebro
  • med sträckan Hjärterud –Havden
  • klart med anslutningen till Örs fiber

De har även arbetat med att knyta ihop olika delar av nätet där vi kommit under vägar. Tegab har också blåst stora sträckor fiber och arbetar med att sätta upp dosor på fastigheter.

Målsättningen är att få klart ett så stort sammanhängande område som möjligt tills vi får ”lys” (bredbandsuppkoppling) på nätet.

När vi fått ”lys” kommer Tegab att sätta upp mediaomvandlaren inne i era fastigheter och dela ut utrustning till alla er som valt Triple Play.

Med förhoppningar om fortsatt bra grävväder. Hälsar styrelsen genom Christer

Telestationer som stängs

Telia har informerat abonnenterna till  telestationerna i Ingribybro och Köpmannebro att dessa stationer stängs 19.06.03. I infobrevet från Telia informerar de att abonnenterna kan byta till mobilt bredband. Det Telia inte upplyser om är vilken täckning som finns i området och vad månadskostnaderna blir.

Månadskostnaderna för tjänster motsvarande vårt erbjudande om Triple Play kommer att hamna på mellan 500 kr – 800 kr/månad. Detta innebär att en anslutning till Skålleruds fiber tjänas in rätt snabbt, samt att man har en säker uppkopplingshastighet via fiber.

Projektledare och kontaktperson för Tegab - totalentreprenör för arbetet är:

Här kan du anmäla att du vill ha hjälp av Tegab med förprojektering, grävning och håltagning. Om du har tänkt använda ROT-avdrag så läs igenom informationen om detta.

Nu är vi uppe i 650 anslutningar - kom med du också!

Arbete med sjökabel i Näsöln 2/8-18

Eu bidrag

Eu-bidrag

10.08.2017 20:34
Skålleruds Fiber får projektstöd från Västra Götalands län via landsbygdsprogrammet som delvis finnansieras via pengar från den Europiska jordbruksfonden för lansbygdsutveckling.

Artikel om Grävstart - Melleruds Nyheter

29.08.2017 20:30
Se den utförliga artikeln om grävstarten i Melleruds...
<< 1 | 2 | 3