Hej.     24.01.25

Vi är på väg mot våren och åter lite fibergrävande. Vid Stämman kommer vi att informera om årets grävningsarbete vid PTS-Stöd (Post och Telestyrelsen). Vi har tidigare informerat om att detta gör det möjligt att under året ansluta de återstående medlemmar som väntat länge på att bli anslutna.

Vi hoppas att ni bokar tid för att vara med på:

Föreningsstämma Söndag 7 april 11.00 – ’

Föreningshuset Åsensbruk

På hemsidan kommer vi succesivt lägga ut mer information kring stämman.
Glöm inte att vi lägger ut månadsinformation på vår hemsida.

Välkomna hälsar vi i styrelsen genom Christer

Ingen moms på medlemsinsatsen

Ett positivt besked för er som blivit medlemmar de senaste två åren. Det blir ingen moms på er insats.

På tisdagen denna vecka, 20/2, kom den efterlängtade domen från Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) där de ändrar Skatterättsnämndens förhandsbesked och förklarar att medlemsinsatsen i en ekonomisk förening som äger ett bredbandsnät inte avser en transaktion som är föremål för mervärdesskatt.

Mats Andersson, justitieråd på HFD säger i ett pressmeddelande från domstolen att:

– En obligatorisk medlemsinsats innebär att medlemmen får en andel som motsvarar dennes ekonomiska rättigheter i föreningen och utgör inte ersättning för en tjänst som tillhandahålls av föreningen.

Ställa in undertext till svenska TV-program

1. Välj Meny knappen på Tv-boxens fjärrkontroll

2. Gå längst ner till vänster - Välj Inställningar

3. Välj Språk

4. Gå till höger och välj Undertexter

5. Välj Svenska Nedsatt hörsel

Telefon via Triple Play kopplas bort!

Telia har kopplat bort telefonuppkopplingen (IP-telefoni) via Triple Play på grund av få användare. Ni kan istället få ett SIM kort som ni kan använda i ert WiFinät. Ni bheöver själva skaffa en enkel mobiltelefon till SIM kortet. Ni som fortfarande vill ha ert "gamla" telefonnummer aktivt via Triple Play ska kontakta kundtjänst 020-202070.

Hej. Januaris information

Läs gärna sammanfattningen från januaris styrelsemöte-

Hälsar styrelsen genom Christer

TELEFONERBJUDANDE OCH OPEN INFRA

Hej! Vi vill uppmärksamma er på att några medlemmar har blivit uppringda av TV-bolaget ”Allente” som påstått att de tagit över Tv-tjänsterna i vårt fibernät och vill presentera ett erbjudande om TV-tjänster i deras regi.  - DETTA STÄMMER INTE!

Alla ni som har Triple Play betalar ju för fiber och TV till föreningen. Väljer ni Allente, eller något annat bolag som ringer upp och erbjuder tjänster, kommer dessa kostnader att bli extra utöver era kostnader för Triple Play.

Ni som valt att själva välja tjänster via Z-market kan välja Allentas tjänster. Det är viktigt att ha koll på vilka avtal ni tidigare valt och vilka uppsägningstider som gäller.

Open Infra erbjude fiberuppkoppling inom Skålleruds Fibrs område. Vi vet inte hur de tänkt klara att bygga ett till fibernär inom vårt område. Vi vet att Open Infra erbjuder ett mycket förmånligt anslutningsavtal. Det är viktigt att upplysa de som är intresserade av detta att noga kontrollera företagets erbjudande och ta referenser på företaget.

Vi har nu enbart en hämtplats för fiberslang

Fiberslang och sökband finnas att hämta på  hämtningsplatsen. Fiberslangen får endast kapas med plaströrsavskärare som finns vid hämtningsplatsen. Behöver du göra arbetet innan kontakta Tegab så att du lägger slangen på rätt plats.

Ni kan hämta slang på följande platser:
# Hämtningsplats

Föreningens kontaktuppgifter för support

Projektledare och kontaktperson för Tegab - totalentreprenör för arbetet är:

Här kan du anmäla att du vill ha hjälp av Tegab med förprojektering, grävning och håltagning. Om du har tänkt använda ROT-avdrag så läs igenom informationen om detta.

Nu är vi uppe i över 700 anslutningar - kom med du också!

Arbete med sjökabel i Näsöln 2/8-18

Eu bidrag

Eu-bidrag

10.08.2017 20:34
Skålleruds Fiber får projektstöd från Västra Götalands län via landsbygdsprogrammet som delvis finnansieras via pengar från den Europiska jordbruksfonden för lansbygdsutveckling.

Februaris styrelsemöte

27.02.2023 20:16
Läs gärna sammanfattningen

Januaris styrelsemöte

22.01.2023 18:45
Här finns sammanfattningen från januaris styrelsemöte

Decembers stryresemöte

19.12.2022 19:03
Käs gärna sammanfattningen från decembers styrelsemöte

Novembers styrelsemöte

17.11.2022 20:16
Läs gärna sammanfattningen från novembers styrelsemöte.

Oktobers styrelsemöte

17.11.2022 20:15
Läs sammanfattningen från oktobers styrelsemöte

Septembers styrelsemöte

22.09.2022 19:10
Läs gäna sammanfattningen från septembers styrelsemöte.

Augustis styrelsemöte

19.08.2022 14:57
Här kan du läsa sammanfattningen från mötet.

Junis styrelsemöte

19.08.2022 14:55
Här kan du läsa sammanfattningen från mötet

Majs styrelsemöte

15.05.2022 20:43
Läs gärna sammanfattningen från majs styrelsemöte.

Aprils styrelsemöte

29.04.2022 09:48