Om grävningsarbetet

Information om Fiberdragningen

Grävningsarbetet startar i augusti 2017 och kommer att pågå till nästa höst. Det är Tegab som har totalentreprenaden för grävning och att lägga fiberledningarna.

Projektledare och kontaktperson för arbetet är:

Tegab erbjuder konsultation till er som vill få mer information/hjälp hur ni ska göra kring grävning och installation. Kostnaderna går att få ROT avdrag för.

Grävningsarbetena startar i område 6 och 7, se karta. Vi kommer att skicka ut information till medlemmar och berörda markägare inom varje område när det börjar närma sig grävstart inom respektive område. Informationen kommer också att finnas på hemsidan.

Mer information om Tegab
Karta över var grävningsarbetet pågår
Beställning konsultation

Grävning på egen tomt.

Varje medlem ansvarar för att gräva och lägga ner fiberslang på egen tomt, samt håltagning in i fastigheten. Du hittar information om detta i bilagorna nedan. Vill ni veta var Tegab kommer att ansluta till er fastighet ta kontakt med Lars Melert

Vill du inte själv gräva och göra håltagningen så kan du köpa den tjänsten från Tegab.
Du anmäler detta genom fylla i blanketten nedan.
Blankett beställning grävning på egen tom och håltagning
Information om villkor för ROT avdrag

Det är viktigt att ni som fastighetsägare gräver och lägger ner fiberslangen så snart som möjligt efter Tegab markerat anslutningspunkten med en grön markering. Vill du av någon orsak göra detta innan markering satts upp kontakta Lars Melert.

Sammanfattning från informationsmötet 6/8-17
Instruktion från Tegab

Håltagning i huset

Hämtplatser för fiberslang

Fiberslang och sökband finnas att hämta på  hämtningsplatser. Fiberslangen får endast kapas med plaströrsavskärare som finns vid hämtningsplatsen.
Vänta med att hämta detta tills ni fått avlämningspunkten markerad.
Behöver du göra arbetet innan kontakta Tegab så att du lägger slangen på rätt plats.

Från den 13/8 kan ni hämta slang på följande platser:
# Hämtningsplats 1
# Hämtningsplats 2
Jonas Andersson, Töresbyn 3, Mellerud

Det kommer att bli fler hämtplatser, förhoppningsvis en i varje område. Hämtplatserna kommer att etableras i god tid inför grävstart i respektive område.